Resa till andra länder.

Förra måndagen var jag och lämnade blod hos farbror Wolmar på “Blodbussen” på rådhustorget i Umeå. Innan jag fick lov att tappa min arm på den röda vätskan fick jag fylla i ett slags friskhetsintyg, som man alltid gör. En av frågorna jag fick besvara var den som följer: Har du varit utanför norden sen senaste blodgivning och i sådana fall vart?
I april till Storbritannien med Mattis, i juni till Holland och tyskland med bror Marcus, i augusti till Frankrike med Simon, Otto och David samt till Portugal i början av november med mig själv som enda sällskap.
Farmor uttryckte sig såhär om allt resande. “Ja e så rädd att ja ska måst sii att du ha vari mee i ett plan som störta, så sluut far opåå o va heim.”
Att resa är bra för mig på många sätt. Ett av dessa är att jag får tillfälle att kliva ur mina rutiner och delta i någon annans rutiner istället. Det ger mig insikter om mitt eget liv.
Det är dock ofta så att jag märker när jag kommer iväg, att det som gör ont i mig, som kanske manar mig att fly iväg en stund; alltid är med mig varthelst jag åker.
Då kan man ju tänka sig att den inre resan är långt mycket viktigare än den vi gör när vi förflyttar vår kropp. Eftersom resandet likt avundsjukan påminner mig om att jag måste våga leva känner jag ändå att det är nödvändigt att flytta min kropp nu och då för att så småningom våga stanna där jag är.
Så farmor; det är bättre att våga söka efter livet och på vägen krascha med ett flygplan än att acceptera ett jag och en vardag man inte vill ha och sakta tyna bort.
Som alla som varit inne på min blog vid något tillfälle säkert märkt, har det gått ett halvt år sen jag skrev senast men det bekymrar inte mig så mycket, och jag hoppas att du som blivit besviken och velat veta vad som händer har kontaktat mig på annat sätt.
-Tobias

2 Responses to “Resa till andra länder.”

  1. Andreas Says:

    Ser man på - en ny blogpost! Jag tror jag rest nästan lika mycket som du det senaste året - Egypten i januari, Italien i juni, Australien via Storbritannien och Kina i juli och så Israel i oktober. Det är något som jag också uppskattar, men jag har märkt att resorna ändå inte får komma alltför tätt, för gör dom det så kanske man inte uppskattar dem lika mycket. Man blir resblind, eller något liknande (kanske resdöv eller rentav resdöd?). Portugal skulle jag gärna besöka; har varit i Lissabon, i Alfama, i drömmen och skulle vilja checka om det ser ut där som det gjorde i min dröm. Ha det så bra!

  2. Maria Says:

    Hej! Du har blivit utmanad av mig…! Kolla in min blogg och se vad det innebär. :) Älskar dig!!! Puss.

Leave a Reply